06 302 340 32 | kiefveldersteeg 11 | Putten | 3882RG info@mariahoeveputten.nl
Wat te doen

Omgeving

Natuur, omgeving, uitjes

Natuur

De omgeving van de Mariahoeve is voor de echte natuurliefhebber één groot feest: de prachtige Veluwerandmeren aan de westkant, de heidegebieden aan de noordoostzijde en natuurlijk de bosrijke entree van de Veluwe.

Speulder- en Sprielderbos:
In de omgeving van de Mariahoeve is het Speulder- en Sprielderbos te vinden. Met de ‘dansende’ bomen behoort het tot de oudste en mooiste bossen van Nederland. Hier kun je ronddwalen alsof het een echt oerbos is. De natuur mag haar gang gaan. Glanzende sparren, knoestige, groenbemoste eiken, varens en halfvergane stammen zorgen voor een bijzondere sfeer. In het gebied zijn nog twee andere soorten bos te vinden. Het lichte bos met grove dennen, berken en eiken en het donkere bos, waar vooral douglas- en fijnsparren en Amerikaanse eiken groeien. Een deel van deze bossen wordt ook gebruikt voor houtproductie.

Elk bostype trekt weer andere bewoners aan. Vanachter wildkijkschermen is het mogelijk om zelf dieren gade te slaan. Ideaal voor de echte natuurliefhebber.

Polder Arkemheen:
De polder Arkemheen is een van de oudste polders van ons land. Op 28 maart 1356 schonk Hertog Reinald III van Gelre het recht om dijken te bouwen. Het is nu een natuurreservaat met broedplaatsen van vele soorten water- en weidevogels en een fourage- en overwinteringsgebied voor trekvogels dat is aangewezen als speciale beschermingszone.

Veluwerandmeren:
Diverse Veluwse beken komen op de randmeren uit. Hierdoor is er sprake van een natuurlijke stroming richting het IJsselmeer. Een prachtige omgeving voor het spotten van vogels langs de oevers of het maken van een boottocht.

De Mariahoeve als uitvalsbasis

De Mariahoeve in Putten ligt in het centrum van Nederland. Van hieruit zijn er mogelijkheden te over voor een bezoek aan Nationaal Park De Hoge Veluwe, het Dolfinarium in Harderwijk of Walibi Holland in Biddinghuizen.

Wandelen en fietsen:

Voor de fietser is er de aansluiting met de knooppuntenroute van de ANWB en andere fietsroutes langs de voormalige Zuiderzee. Er zijn ook diverse fietsroutes te verkrijgen in de theeschenkerij.

Klompenpaden
Daarnaast zijn er voor de wandelaars veel mogelijkheden met de klompenpaden. Er zijn op dit moment vier klompenpaden in de gemeente Putten namelijk: Hoeverveldpad (vijftien kilometer), Huinerpad (veertien kilometer), Oldenallerpad (acht kilometer) en Norderpad (twaalf kilometer). Het laatste pad loopt langs de Mariahoeve, waar u ook kunt starten. In de omgeving zijn er veel heide- en bosgebieden.

Watersport(pret):

Strand Nulde
Op slechts vier kilometer afstand van de Mariahoeve bevindt zich strand Nulde. U kunt terecht op de verschillende zandstrandjes en er zijn diverse spel- en speelvoorzieningen.

Bosbad Putten
Trek sportieve baantjes in het wedstrijdbad of ontspan in het subtropische zwembad. De stroomversnelling, glijbanen, whirlpools, watermassages en stoombaden zorgen voor een dag vol plezier. Ruim twintig procent korting op uw toegangskaart als u als campinggast uw kaartje bij ons koopt!

Zodra de zomerse temperaturen intreden, gaat het verwarmde buitenbad open met een terras en ligweide. Het is ook mogelijk om te midgetgolfen, een kano te huren of te waterfietsen.

Actief:

Terra Nova – Midgetgolf
U kunt hier minigolfen op een originele en unieke baan van Terra Nova met veel natuursteen, met daarbij een prachtig park met fonteinen en beeldende kunst.

Deze bijzondere minigolfbaan is een ontwerp van de Zwitserse architect Paul Bongni (Tessin) en beschikt over een ruime bestrating om de banen heen. Zo is het mogelijk om met kinderwagens en rolstoelen overal goed bij te komen. Terra Nova beschikt ook over de enige overdekte wedstrijdgeschikte midgetgolfbaan in Nederland. Deze baan is het hele jaar door te reserveren op www.terranova-putten.nl.


Voor andere dagjes weg zijn er voldoende mogelijkheden, allemaal goed te bereiken met zowel auto als trein. De Mariahoeve ligt op nog geen drie kilometer afstand van een op- en afrit van de A28 en op nog geen twee kilometer afstand van station Putten.