06 302 340 32 | kiefveldersteeg 11 | Putten | 3882RG info@mariahoeveputten.nl

Museum

Toegangsprijs

Volwassenen € 6,-

Drie tot en met twaalf jaar € 3,-

Ontdek Museumboerderij Mariahoeve, sinds 1907

De Mariahoeve is een voorbeeld van de boerderijen die na 1900 als paddenstoelen uit de grond kwamen. Gezinsbedrijven van een paar hectare bouwland voor het verbouwen van graan, aardappelen en voederbieten en met koeien, varkens, kippen en een paard. Verder een grote moestuin en een kleine boomgaard.

Door mechanisatie, schaalvergroting en specialisatie verdween dit type boerderij in het laatste kwart van de vorige eeuw even snel als het destijds verschenen was. Wat de Mariahoeve uniek maakt, is dat ‘alles’ er nog is, zoals Maria het heeft nagelaten.

Op dit moment kunt u ons museum bezoeken aan de hand van een audiotour en op afspraak ook met een gids.
De anderhalf uur durende audiotour neemt u mee in het leven van de familie Van den Brink, laat u alle vertrekken van de boerderij zien en biedt een zeer uitgebreide beschrijving van deze unieke locatie!

U krijgt bij aankomst een korte introductie van een van onze gidsen. Met behulp van een iPad gaat u vervolgens zelfstandig op pad over het terrein van de boerderij en komt u in alle vertrekken. Door een simpele bediening krijgt u per vertrek door woord en fotomateriaal zeer uitvoerig uitleg.

Kortom, een geheel nieuwe ervaring! 

Entree prijs € 6,-

Rondleiding/audiotour

Beschikbare talen:

Nederlands, Frans, Duits, Engels en Puttens dialect.

(Une visite audio est également possible en français).

(Eine Audiotour ist auch in deutscher Sprache möglich).

(An audio tour is also possible in English).

Schoolgroepen zijn altijd welkom op de Mariahoeve!

Het museum biedt een leuke leeromgeving om ontdekkend te leren over het wonen en werken op de Mariahoeve uit 1907.

In nauwe samenwerking met (oud-)onderwijzers hebben wij educatieve programma’s voor basisscholen ontwikkeld. Deze educatieve programma’s sluiten aan bij de kerndoelen en bij de belevingswereld van de leerlingen. Het programma van de Mariahoeve (doen en meedoen), is uitermate geschikt voor de groepen 5 en 6. Uiteraard zijn voor kinderen uit andere leeftijdsgroepen ook geschikte schoolprogramma’s aanwezig.

In kleine groepjes worden de kinderen door een ervaren gids de verschillende onderdelen van het boerenleven getoond. Belangrijk daarin is dat ook de kinderen zelf mogen doen en ervaren! Neemt u voor het bespreken van de mogelijkheden met uw schoolklas contact met ons op: info@mariahoeveputten.nl of op telefoonnummer 06 – 302 340 32.

Andreas, Marianne en de Gidsen

Bezoekers per jaar

Gidsen

Opgericht

Vrijwilligers

Contact 

Mail ons

06 302 340 32