06 302 340 32 | kiefveldersteeg 11 | Putten | 3882RG info@mariahoeveputten.nl

De Schenkerij

Ga terug in de tijd, proef en voel de sfeer op de Mariahoeve smaakvol en sfeervol. Is het tijd om jezelf en jouw gezelschap te verwennen omdat er iets te vieren valt. Met de huiselijke sfeer in de schitterende vernieuwde Schenkerij, waar je heerlijk kunt lunchen, feesten en trouwen.

Lunchkaart

Op onze lunchkaart vindt u rijke belegde broodjes, maaltijdsalades, warme gerechten en dagverse producten uit eigen moestuin of van de plaatselijke slager/boer

Buffet of BBQ

Met onze uitgebreide en gevarieerde arrangementen (of dit nu op het buffet wordt geserveerd of direct van de bbq komt) er zit altijd iets lekkers tussen waar u en uw gasten enorm van kunnen genieten

Trouwen

De Mariahoeve is een ideale plek om te trouwen. Meer dan een eeuw oud, romantisch en je kunt blijven slapen.

Belangstelling?

Stuur dan even een mailtje met je wensen of bel met Marianne 06-13194477.

 

De keuken en moestuin van chef-kok Andreas

 

Onze kok, Andreas Bos, werkt met zijn aanstekelijk enthousiasme met de verse producten uit de groentetuin van De Mariahoeve. De gezusters Van den Brink, de vroegere bewoners van De Mariahoeve, waren in hun voedselvoorziening vrijwel zelfvoorzienend. Hun groentetuin leverde een belangrijk bijdrage aan hun dagelijkse kostje. Voor alle seizoenen. Zij werkten, al voordat de term gemeengoed werd, volstrekt biologisch met veel respect voor wat groeit en bloeit.

De gedreven moestuinvrijwilligers van De Mariahoeve werken er vanuit diezelfde gedachte en op dezelfde wijze zoals Geertje, Steventje en Maria het jarenlang deden.

Natuurlijk bereidt Andreas wel andere gerechten dan de gezusters deden. Maar wel met dezelfde waardering voor dat wat de natuur voortbrengt. En voor wat het seizoen brengt. Dus geen peultjes uit Kenia. Of appels uit Portugal. Als de snijbonen een mooie oogst geven, maakt Andreas een smaakvolle ‘zomersnert’. Kunnen de sjalotjes geoogst worden, dan maakt Andreas er bijzondere zilveruitjes van.

Maar bovenal, eveneens in de geest van de gezusters Van den Brink, wordt er helemaal niets weggegooid. Verspilling kwam niet in hun woordenboek voor. En dus ook niet in dat van Andreas. Zo gaan de puntjes van de worteltjes naar de konijnen. Bruine en minder smaakvolle slablaadjes gaan naar de kippen. En van de appels die van de boom zijn gevallen en door de buts een bruin plekje hebben opgelopen, maakt Andreas op een creatieve manier toch nog een heerlijke bouillon. Geniet dus van deze onverwachte ingrediënten die de basis vormen voor de bijzondere en smaakvolle gerechten van onze chef-kok Andreas.

Catering op uw locatie 

Mariahoeve heeft de middelen om ook buiten de museumdeuren op uw locatie, een catering te verzorgen. Wenst u gewoon één van onze menu’s of een volledige catering op maat! Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! wij maken enkel een offerte bij een catering op maat! Alle andere prijzen en bijbehorende arrangementen staan hierboven duidelijk vermeld!

Kinderfeestje op de Mariahoeve

Door de boeren en boerinnen van de Mariahoeve is een volledig programma opgezet waarbij de kinderen met een boer of boerin op pad gaan en alles op en rondom de boerderij zullen gaan ontdekken. Bij elk onderdeel zullen de kinderen zelf ervaren hoe een attribuut gebruikt werd of zullen de handen uit de mouwen moeten bij het melken van een (houten) koe of tijdens het zagen. Wanneer het museum is onderzocht, zal er nog geknutseld kunnen worden in de knutselhoek.

Wat bieden we

Met dit kinderfeestje is je verjaardag onvergetelijk en gaat iedereen terug in de tijd. Dit pakket bevat onder andere:

  • Toegang tot het gehele terrein en museum
  • Friet met frietsaus en een snack
  • Ranja
  • Boeren schepijsje
  • Verrassing voor de jarige

Dit pakket is verkrijgbaar voor €15,95 per persoon.

Mogelijk van maandag tot en met zaterdag, tijdens openingstijden (van 10.00 tot 16.00 uur). Op feestdagen is het niet mogelijk om te reserveren voor kinderfeestjes

Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag een wens of wilt u iets met ons bespreken, neem dan eenvoudig contact met ons op doormiddel van het contact formulier, wij nemen na het ontvangen van uw bericht altijd zo snel mogelijk contact met u op!

Ons adres

Kiefveldersteeg 11

3882RG Putten (Gelderland)

Bel ons

0630234032 Andreas
0613194477 Marianne

Email

info@mariahoeveputten.nl