Op zaterdag 1 augustus 2020 is het jaarlijkse oogstfeest op het terrein van Museumboerderij Mariahoeve, een unieke locatie op de Veluwe. Oude tijden herleven deze dag weer. Workshops maaien met de zeis en met de zicht, ouderwets oogsten en vele andere demonstraties. Oude ambachten, klederdrachten en diverse kraampjes zullen het terrein van de Mariahoeve doen bevolken. Het uitoefenen van de oude ambachten, het oogsten van de rogge op de traditionele manier, en de optredens van de Puttense Boerendansers mogen uiteraard ook niet ontbreken op deze dag!
Elk kwartier vindt er een rondleiding plaats door het museum onder leiding van een gids.

Melkmoes, oogstbrood en boerenmeisjes
In het bakhuus bij de boerderij wordt er brood gebakken in de hout gestookte oven. Er is Melkmoes volgens oud Veluws recept te koop, evenals zelf gemaakte boerenjongens, boerenmeiden, framboosjes op brandewijn. Natuurlijk is er ook wat lekkers bij de koffie en zijn er als lunch broodjes hamburger en friet te koop, kortom er is van alles te eten en te drinken. Bij warm weer morgen de ijsjes natuurlijk niet ontbreken!

Tractoren en andere demonstraties.
Er zijn diverse oude tractoren te bekijken en te horen. Vele marktkramen zorgen voor een diversiteit aan producten. Er wordt ouderwets houtsnijwerk gemaakt en manden vlechten en andere oude ambachten zijn aanwezig. Kortom er is er van alles te zien en te beleven!

Oogstfeest Mariahoeve
Datum: 1 augustus 2020
Tijd: 10.00u – 16.00u
Parkeren: Parkeergeld €1,-