06 302 340 32 | kiefveldersteeg 11 | Putten | 3882RG info@mariahoeveputten.nl

Gemengde catering schotels

 

De keuken en groentetuin van chef-kok Andreas

Onze kok, Andreas Bos, werkt met zijn aanstekelijk enthousiasme met de verse producten uit de groentetuin van De Mariahoeve. De gezusters Van den Brink, de vroegere bewoners van De Mariahoeve, waren in hun voedselvoorziening vrijwel zelfvoorzienend. Hun groentetuin leverde een belangrijk bijdrage aan hun dagelijkse kostje. Voor alle seizoenen. Zij werkten, al voordat de term gemeengoed werd, volstrekt biologisch met veel respect voor wat groeit en bloeit.

De gedreven moestuinvrijwilligers van De Mariahoeve werken er vanuit diezelfde gedachte en op dezelfde wijze zoals Geertje, Steventje en Maria het jarenlang deden.

Natuurlijk bereidt Andreas wel andere gerechten dan de gezusters deden. Maar wel met dezelfde waardering voor dat wat de natuur voortbrengt. En voor wat het seizoen brengt. Dus geen peultjes uit Kenia. Of appels uit Portugal. Als de snijbonen een mooie oogst geven, maakt Andreas een smaakvolle ‘zomersnert’. Kunnen de sjalotjes geoogst worden, dan maakt Andreas er bijzondere zilveruitjes van.

Maar bovenal, eveneens in de geest van de gezusters Van den Brink, wordt er helemaal niets weggegooid. Verspilling kwam niet in hun woordenboek voor. En dus ook niet in dat van Andreas. Zo gaan de puntjes van de worteltjes naar de konijnen. Bruine en minder smaakvolle slablaadjes gaan naar de kippen. En van de appels die van de boom zijn gevallen en door de buts een bruin plekje hebben opgelopen, maakt Andreas op een creatieve manier toch nog een heerlijke bouillon. Geniet dus van deze onverwachte ingrediënten die de basis vormen voor de bijzondere en smaakvolle gerechten van onze chef-kok Andreas.

Visschaal I

Vanaf 4 personen € 13,95 per persoon

  • Warm gerookte zalm
  • Palingfilet
  • Hollandse garnaal
  • Zalmsalade van het huis
  • Gestoomde makreel
  • Heilbotfilet
  • Gerookte forelfilet

 

Vissalade II

Vanaf 4 personen € 10,95 per persoon

  • Warm gerookte zalm
  • Hollandse garnaal
  • Zalmsalade van het huis
  • Gestoomde makreel
  • Gerookte forelfilet
Vleesschaal III

Vanaf 4 personen € 10,95 per persoon

  • Huis gerookte kipfilet
  • Grilworst
  • Fricandeau
  • Rundvleessalade van het huis
  • Gerookte beenham
  • Runderrollade
  • Ossenworst

 

Rundvleessalade IIII

Vanaf 4 personen € 8,95 per persoon

  • Grilworst
  • Gerookte beenham
  • Kipfilet
  • Rundvleessalade
  • Ossenworst
Surf en turf IIIII

Vanaf 4 personen € 15,95 per persoon

  • Huisgerookte kip
  • Warm gerookte zalm
  • Fricandeau
  • Runderrollade
  • Zalm- rundvleessalade
  • Gestoomde makreel
  • Ossenworst
  • Hollandse garnaal
  • Grilworst

Mini Smörrebröd

 

  1. Gemarineerde haring met dille
  2. Gerookte forel met remoulade
  3. Gerookte zalm met vadouvan
  4. Warm gerookte zalm crème
  5. Hollandse garnalen met wisky cocktailsaus
  6. Hamsnippers met vers gesneden bieslook
  7. Gebraden beenham met kersen
  8. Tartaar van MRIJ met rode kool
  9. Pastramie met zachte uien
  10. Carpaccio met truffelsaus en parmezaanse kaas 
  11. Gehaktbal met komkommersalade
  12. Ceaser met spek en ui
  13. Kruidenkaas met portjam
  14. Gorgonzola met kweepeer
  15. Geitenkaas met dadels
  16. Brie met vijgenjam
  17. Brie met honing en walnoot

Per stuk 2,25 naar keuze

22 stuks € 40,00

50 stuks € 80,00

Bestellen

0630234032

Catering op locatie

Mariahoeve heeft de middelen om ook buiten de museumdeuren op uw locatie, een catering te verzorgen. Wenst u gewoon één van onze menu’s of een volledige catering op maat! Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! wij maken enkel een offerte bij een catering op maat! Alle andere prijzen en bijbehorende arrangementen staan hierbij in een duidelijk overzicht.

 

Lunchbuffet

Lunchbuffet standaard

  • Huisgemaakte verse soep met ingrediënten van het seizoen
  • Broodmand gevuld met wit en bruin boerenlandbrood en diverse harde broodjes
  • Gemengde salade
  • Schalen gevuld met diverse kaas- en vleessoorten
  • Vlees/groenten- kroket of frikandel
  • Diverse zoetigheden
  • Vers fruit
  • Koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange

€ 14,50 per persoon | vanaf vijftien personen

Lunchbuffet luxe

  • Huisgemaakte verse soep met ingrediënten van het seizoen
  • Broodmand gevuld met wit en bruin boerenlandbrood en diverse harde broodjes
  • Gemengde salade
  • Schalen gevuld met diverse kaas-, vis- en vleessoorten
  • Vlees/groenten- kroket of frikandel
  • Gebakken ei
  • Gehaktbal met jus
  • Diverse zoetigheden
  • Vers fruit
  • Koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange

€ 21,50 per persoon | vanaf vijftien personen

    Warm koud buffet

    .Warm koud buffet luxe

    • Stokbrood, kruidenboter en sauzen
    • Rundvleessalade met garnituren
    • Rauwkostsalade 
    • Spaanse ham met meloen
    • Garnalensalade
    • Tomatensoep
    • Beenham in honing-mosterdsaus
    • Malse kippendij in pindasaus
    • Huis gerookte zalm 
    • Nasi
    • Aardappelschijfjes in roomsaus
    • Hollandse seizoengroenten
    • Patat

    € 24,75 per persoon

    Wij werken alleen met dagverse producten, hierdoor kunnen er afwijkingen zijn in de bereiding van het buffet.

    Stamppot buffet

    Stamppotbuffet Standaard Hollands 

    • ​Rauwkostsalade
    • Piccalilly, mosterd, tafelzuren
    • Uitgebakken spekjes en appelmoes
    • Stokbrood, kruidenboter en saus
    • Hollandse groentesoep
    • Zuurkoolstampot
    • Stamppot van boerenkool of andijvie
    • Hutspot van pastinaak, wortel, ui en aardappelen
    • Gehaktbal in romige jus
    • Rookworst/sukadelapje

    € 19,50 per persoon

    Stamppotbuffet Frans

    Buitenlands

    Spaans buffet 

    Onder andere:

    • Charcuterie
    • Gevulde tomaten
    • Paella vegetarisch
    • Patatas bravas
    • Gehaktballetjes in tomatensaus

    € 23,50 per persoon

    Grieks buffet 

    Onder andere:

    • Gegrilde pepers en paprika
    • Spiesjes van artisjokharten
    • Griekse rijst
    • Ovenaardappels
    • Gyros

    € 23,50 per persoon

    Italiaans buffet 

    Onder andere:

    • Antipasta
    • Charcuterie
    • Vitello tonnato
    • Spaghetti
    • Bollognesse
    • Lasagne met zalm en spinazie
    • Pizza margarita

    € 23,50 p.p.

    Indonesisch buffet 

    Koude gerechten:

    • Rijstsalade met bamboescheuten
    • ​Atjar tjamur
    • Kroepoek en cassave
    • Gedroogde uitjes
    • Seroendeng en sambal
    • Vers afgebakken stokbrood
    • Kruidenboter en sauzen

    Warme gerechten:

    • Indische tomatensoep
    • Witte rijst
    • Gebakken noedels
    • Eieren in pittige Indonesische saus
    • Gemende groenten in kokosbouillon
    • Sambalboontjes
    • Rendang
    • Saté van kippendij in pindasaus
    • Pekingeend in zoetzure saus
    • Patat

    € 23,50 per persoon

    Barbecue

    Barbecuebuffet standaard

    Koude gerechten:
    Amerikaanse koolsalade
    Caesarsalade zonder kip
    Komkommersalade met dille en zure room
    Vers afgebakken stokbrood
    Kruidenboter en sauzen

    Warme gerechten:
    Verse burgers
    Barbecueworst
    Kipspiesen
    Kippenkluifjes
    Gepofte aardappel
    Maiskolf
    Patat
    € 24,50 per persoon | vanaf vijftien personen

    Barbecuebuffet luxe
    Koude gerechten:
    Amerikaanse koolsalade
    Caesarsalade met kip
    Komkommersalade met dille en zure room
    Vers afgebakken stokbrood
    Kruidenboter en sauzen

    Warme gerechten:
    Verse burgers
    Varkenshaassaté
    Bavette
    Kippendijspies
    Buikspek
    Gepofte aardappel
    Maiskolf
    Groentespiesen
    Patat

    € 28,50 per persoon | vanaf vijftien personen

    High Tea/Wine/Beer
    High Tea

    Vanaf acht volwassenen – 11.30-16.00 uur

    • Petitfour
    • Chocolade brownie
    • Scone met clotted cream en jam
    • Soep van de dag
    • Minibroodjes met roomkaas, gerookte zalm, carpaccio
    • Wraps met gerookte kip en pesto/gerookte zalm en kruidenkaas
    • Gebakken ei met spek en kaas
    • Quiche

    Dit arrangement is inclusief koffie, thee en cappuccino (voor kinderen ook limonade).

    Volwassenen: € 20,50
    Kinderen drie tot en met tien jaar: € 13,50

    Eén dag vooruit reserveren

    HIGH WINE

    Vanaf acht volwassenen 

    Drie overheerlijke wijnsoorten wit, rood en rosé

    Iedere week hebben wij een ander High Wine-menu.

    Volwassenen: € 25,50

    Eén dag vooruit reserveren

     

    HIGH BEER

    Vanaf acht volwassenen 

    Drie soorten Hert Bier

    Iedere week hebben wij een ander High Beer-menu.

    Volwassenen: € 25,50

    Eén dag vooruit reserveren

    Contact 

    Mail ons

    06 302 340 32