Gemengde catering schotels
De keuken en groentetuin van chef-kok Andreas
Onze kok, Andreas Bos, werkt met zijn aanstekelijk enthousiasme met de verse producten uit de groentetuin van De Mariahoeve. De gezusters Van den Brink, de vroegere bewoners van De Mariahoeve, waren in hun voedselvoorziening vrijwel zelfvoorzienend. Hun groentetuin leverde een belangrijk bijdrage aan hun dagelijkse kostje. Voor alle seizoenen. Zij werkten, al voordat de term gemeengoed werd, volstrekt biologisch met veel respect voor wat groeit en bloeit.
De gedreven moestuinvrijwilligers van De Mariahoeve werken er vanuit diezelfde gedachte en op dezelfde wijze zoals Geertje, Steventje en Maria het jarenlang deden.
Natuurlijk bereidt Andreas wel andere gerechten dan de gezusters deden. Maar wel met dezelfde waardering voor dat wat de natuur voortbrengt. En voor wat het seizoen brengt. Dus geen peultjes uit Kenia. Of appels uit Portugal. Als de snijbonen een mooie oogst geven, maakt Andreas een smaakvolle ‘zomersnert’. Kunnen de sjalotjes geoogst worden, dan maakt Andreas er bijzondere zilveruitjes van.
Maar bovenal, eveneens in de geest van de gezusters Van den Brink, wordt er helemaal niets weggegooid. Verspilling kwam niet in hun woordenboek voor. En dus ook niet in dat van Andreas. Zo gaan de puntjes van de worteltjes naar de konijnen. Bruine en minder smaakvolle slablaadjes gaan naar de kippen. En van de appels die van de boom zijn gevallen en door de buts een bruin plekje hebben opgelopen, maakt Andreas op een creatieve manier toch nog een heerlijke bouillon. Geniet dus van deze onverwachte ingrediënten die de basis vormen voor de bijzondere en smaakvolle gerechten van onze chef-kok Andreas.
Visschaal I
Vanaf 4 personen € 13,95 per persoon
- Warm gerookte zalm
- Palingfilet
- Hollandse garnaal
- Zalmsalade van het huis
- Gestoomde makreel
- Heilbotfilet
- Gerookte forelfilet
Vissalade II
Vanaf 4 personen € 10,95 per persoon
- Warm gerookte zalm
- Hollandse garnaal
- Zalmsalade van het huis
- Gestoomde makreel
- Gerookte forelfilet
Vleesschaal III
Vanaf 4 personen € 10,95 per persoon
- Huis gerookte kipfilet
- Grilworst
- Fricandeau
- Rundvleessalade van het huis
- Gerookte beenham
- Runderrollade
- Ossenworst
Rundvleessalade IIII
Vanaf 4 personen € 8,95 per persoon
- Grilworst
- Gerookte beenham
- Kipfilet
- Rundvleessalade
- Ossenworst
Surf en turf IIIII
Vanaf 4 personen € 15,95 per persoon
- Huisgerookte kip
- Warm gerookte zalm
- Fricandeau
- Runderrollade
- Zalm- rundvleessalade
- Gestoomde makreel
- Ossenworst
- Hollandse garnaal
- Grilworst


Mini Smörrebröd
- Gemarineerde haring met dille
- Gerookte forel met remoulade
- Gerookte zalm met vadouvan
- Warm gerookte zalm crème
- Hollandse garnalen met wisky cocktailsaus
- Hamsnippers met vers gesneden bieslook
- Gebraden beenham met kersen
- Tartaar van MRIJ met rode kool
- Pastramie met zachte uien
- Carpaccio met truffelsaus en parmezaanse kaas
- Gehaktbal met komkommersalade
- Ceaser met spek en ui
- Kruidenkaas met portjam
- Gorgonzola met kweepeer
- Geitenkaas met dadels
- Brie met vijgenjam
- Brie met honing en walnoot
Per stuk 2,25 naar keuze
22 stuks € 40,00
50 stuks € 80,00
Bestellen
0630234032
Catering op locatie
Mariahoeve heeft de middelen om ook buiten de museumdeuren op uw locatie, een catering te verzorgen. Wenst u gewoon één van onze menu’s of een volledige catering op maat! Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! wij maken enkel een offerte bij een catering op maat! Alle andere prijzen en bijbehorende arrangementen staan hierbij in een duidelijk overzicht.



Lunchbuffet
Lunchbuffet standaard
- Huisgemaakte verse soep met ingrediënten van het seizoen
- Broodmand gevuld met wit en bruin boerenlandbrood en diverse harde broodjes
- Gemengde salade
- Schalen gevuld met diverse kaas- en vleessoorten
- Vlees/groenten- kroket of frikandel
- Diverse zoetigheden
- Vers fruit
- Koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange
€ 14,50 per persoon | vanaf vijftien personen
Lunchbuffet luxe
- Huisgemaakte verse soep met ingrediënten van het seizoen
- Broodmand gevuld met wit en bruin boerenlandbrood en diverse harde broodjes
- Gemengde salade
- Schalen gevuld met diverse kaas-, vis- en vleessoorten
- Vlees/groenten- kroket of frikandel
- Gebakken ei
- Gehaktbal met jus
- Diverse zoetigheden
- Vers fruit
- Koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange
€ 21,50 per persoon | vanaf vijftien personen
Warm koud buffet
.Warm koud buffet luxe
- Stokbrood, kruidenboter en sauzen
- Rundvleessalade met garnituren
- Rauwkostsalade
- Spaanse ham met meloen
- Garnalensalade
- Tomatensoep
- Beenham in honing-mosterdsaus
- Malse kippendij in pindasaus
- Huis gerookte zalm
- Nasi
- Aardappelschijfjes in roomsaus
- Hollandse seizoengroenten
- Patat
€ 24,75 per persoon
Wij werken alleen met dagverse producten, hierdoor kunnen er afwijkingen zijn in de bereiding van het buffet.
Stamppot buffet
Stamppotbuffet Standaard Hollands
- Rauwkostsalade
- Piccalilly, mosterd, tafelzuren
- Uitgebakken spekjes en appelmoes
- Stokbrood, kruidenboter en saus
- Hollandse groentesoep
- Zuurkoolstampot
- Stamppot van boerenkool of andijvie
- Hutspot van pastinaak, wortel, ui en aardappelen
- Gehaktbal in romige jus
- Rookworst/sukadelapje
€ 19,50 per persoon
Stamppotbuffet Frans
Buitenlands
Spaans buffet
Onder andere:
- Charcuterie
- Gevulde tomaten
- Paella vegetarisch
- Patatas bravas
- Gehaktballetjes in tomatensaus
€ 23,50 per persoon
Grieks buffet
Onder andere:
- Gegrilde pepers en paprika
- Spiesjes van artisjokharten
- Griekse rijst
- Ovenaardappels
- Gyros
€ 23,50 per persoon
Italiaans buffet
Onder andere:
- Antipasta
- Charcuterie
- Vitello tonnato
- Spaghetti
- Bollognesse
- Lasagne met zalm en spinazie
- Pizza margarita
€ 23,50 p.p.
Indonesisch buffet
Koude gerechten:
- Rijstsalade met bamboescheuten
- Atjar tjamur
- Kroepoek en cassave
- Gedroogde uitjes
- Seroendeng en sambal
- Vers afgebakken stokbrood
- Kruidenboter en sauzen
Warme gerechten:
- Indische tomatensoep
- Witte rijst
- Gebakken noedels
- Eieren in pittige Indonesische saus
- Gemende groenten in kokosbouillon
- Sambalboontjes
- Rendang
- Saté van kippendij in pindasaus
- Pekingeend in zoetzure saus
- Patat
€ 23,50 per persoon
Barbecue
Barbecuebuffet standaard
Koude gerechten:
• Amerikaanse koolsalade
• Caesarsalade zonder kip
• Komkommersalade met dille en zure room
• Vers afgebakken stokbrood
• Kruidenboter en sauzen
Warme gerechten:
• Verse burgers
• Barbecueworst
• Kipspiesen
• Kippenkluifjes
• Gepofte aardappel
• Maiskolf
• Patat
€ 24,50 per persoon | vanaf vijftien personen
Barbecuebuffet luxe
Koude gerechten:
• Amerikaanse koolsalade
• Caesarsalade met kip
• Komkommersalade met dille en zure room
• Vers afgebakken stokbrood
• Kruidenboter en sauzen
Warme gerechten:
• Verse burgers
• Varkenshaassaté
• Bavette
• Kippendijspies
• Buikspek
• Gepofte aardappel
• Maiskolf
• Groentespiesen
• Patat
€ 28,50 per persoon | vanaf vijftien personen
High Tea/Wine/Beer
High Tea
Vanaf acht volwassenen – 11.30-16.00 uur
- Petitfour
- Chocolade brownie
- Scone met clotted cream en jam
- Soep van de dag
- Minibroodjes met roomkaas, gerookte zalm, carpaccio
- Wraps met gerookte kip en pesto/gerookte zalm en kruidenkaas
- Gebakken ei met spek en kaas
- Quiche
Dit arrangement is inclusief koffie, thee en cappuccino (voor kinderen ook limonade).
Volwassenen: € 20,50
Kinderen drie tot en met tien jaar: € 13,50
Eén dag vooruit reserveren
HIGH WINE
Vanaf acht volwassenen
Drie overheerlijke wijnsoorten wit, rood en rosé
Iedere week hebben wij een ander High Wine-menu.
Volwassenen: € 25,50
Eén dag vooruit reserveren
HIGH BEER
Vanaf acht volwassenen
Drie soorten Hert Bier
Iedere week hebben wij een ander High Beer-menu.
Volwassenen: € 25,50
Eén dag vooruit reserveren

Contact
Mail ons