Op zaterdag 3 augustus is het jaarlijkse oogstfeest op het terrein van Museumboerderij Mariahoeve, een unieke locatie op de Veluwe. Oude tijden herleven deze dag weer.

Er is deze dag weer van alles te beleven op de museumboerderij. Zo worden er workshops ‘maaien met de zeis en met de zicht’ en ‘ouderwets oogsten’ gegeven en zijn er veel andere demonstraties te zien. Oude ambachten, klederdrachten en de vele marktkramen waar een diversiteit aan producten te vinden is, zullen het terrein van de Mariahoeve doen bevolken. Veluwe FM zal de hele dag aanwezig zijn en live verslag doen. En ook de Puttense Boerendansers ontbreken niet. Zij geven maar liefst twee optredens.

Er is Melkmoes volgens oud Veluws recept te koop, evenals zelf gemaakte boerenjongens. Natuurlijk is er ook wat lekkers bij de koffie en zijn er voor de lunch broodjes hamburger en friet te koop, een ijsje mag bij warm weer natuurlijk ook niet ontbreken. Kortom, er is van alles te eten en te drinken. Voor de kinderen is er een springkussen en zij kunnen zich laten schminken. Elk kwartier vindt er een rondleiding plaats door het museum onder leiding van een gids.

Hoogtepunt van deze dag zal dit jaar een heuse veiling zijn. Om 12.30 uur en om 14.30 uur zal ’t Erfhuus bij opbod oude en wat nieuwere spullen gaan verkopen. Voor meer informatie over de veiling mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het Oogstfeest op de Mariahoeve wordt gehouden op zaterdag 3 augustus aan de Kiefveldersteeg 11 in Putten. De dag begint om 10.00 uur (met om 11.00 uur een officiële opening) en duurt tot 16.00 uur. De entree is gratis, voor parkeren wordt er 1 euro gevraagd.